IZDELANA PO MERINotranja vrata

Notranja vrata izjemne kakovosti in elegantnega videza

Notranja vrata so pomembna tako z vidika dizajna kot z vidika funkcionalnosti, poleg tega pa je ključno, da vam odlično služijo dolga leta. Kakovostna notranja vrata prinašajo številne prednosti, saj zadržijo hrup, toploto in morebitne vonjave iz drugih prostorov.

S primerno izbranimi vrati poskrbimo tudi za eleganten videz notranjih prostorov. Pester nabor različnih vrst lesa nam omogoča, da njihovo izbiro prilagodimo kateremu koli notranjemu dizajnu.

Katera vrata izbrati?

Ponujamo vam širok nabor notranjih vrat, ki se odlično prilagajajo dizajnu prostora in stilu, ki vam je najljubši. Vsa izdelki iz našega prodajnega programa so dimenzijsko prilagojena in izdelana izključno po naročilu, kar vam prinaša številne prednosti. To pomeni, da sta višina in širina vrat izdelana glede na izmerjene dimenzije vratne odprtine, zaradi česar se izognete večjim gradbenim posegom v prostoru.

Naša ponudba obsega več kot 150 različnih modelov, ki se med seboj razlikujejo po vrsti podboja, nasadilih, načinu odpiranja, primarni oblogi (furnirana ali barvana notranja vrata) …

Lahko se odločite za klasična notranja vrata, izdelujemo pa tudi steklena notranja vrata, ki vam pomagajo v dom vnesti več svetlobe. Kot ena izmed ugodnih rešitev so primerna in zelo funkcionalna izbira tudi drsna notranja vrata, ki so relativno enostavna za montažo in jih je mogoče namestiti praktično v kateri koli prostor.

Poseben segment predstavljajo protipožarna vhodna vrata, ki zagotavljajo zaščito pred požarom in širjenjem ognja, s tem pa poskrbijo za varnost stanovalcev in premoženja. Zasnovana in izdelana so tako, da dosegajo optimalne parametre toplotne in zvočne izolativnosti, hkrati pa so estetsko privlačne in elegantne.

Kakšno polnilo imajo notranja vrata DETA?

Za polnilo krila je uporabljen iverokal oz. luknjasta iverica. Gre za surove iverne plošče, ki so po celotni dolžini širinsko navrtane, s čimer postanejo bistveno lažje. Gre za mnogo kakovostnejši material od papirnatega satja in se uporablja pri izdelavi vrat višje kakovosti.

sestava notranjih vrat

Polnilo je pomembno iz več vidikov. Z izbranim materialom zagotovimo boljšo zvočno in toplotno izolativnost, trdnost ter sam občutek masivnosti. Tako imamo ob rokovanju občutek, da v rokah nekaj držimo. Iverokal oz. luknjasta iverica omogoča zmanjšanje teže vratnega krila kar do 50 odstotkov v primerjavi s polnimi vratnimi krili oziroma tistimi, ki so izdelana iz masivnega lesa. Prednost iverokala je tudi, da se malo razteza, zaradi česar je še posebej primeren za vratna krila z občutljivo površino.

Pomemben del vrat so tudi njihovi podboji, ki zagotavljajo primerno nosilnost. Podboj notranjih vrat je sestavljen iz HDF-a in furnirja, kar zagotavlja odlično vzdržljivost ter zvočno izolativnost.

Dodatki za vrata:

Poleg standardnih elementov, kot so magnetna ključavnica, skrita nasadila in podobno je vrata možno nadgraditi še z naslednjimi elementi:

  • prezračevalna rešetka;
  • čitalec prstnih odtisov;
  • okovje v črni barvi (ključavnica, nasadila);
  • zaščita za prste;
  • dodaten ključ;
  • talna aluminijasta zaščita;
  • odpiranje v podboj;
  • dvobarvna izvedba notranjih vrat in podboja;
  • dodatna zvočna zaščita (polno polnilo) …

Katero kljuko izbrati?

Na voljo so različne kljuke po izbiri, ki so bodisi dizajnerske bodisi bolj klasične. Izbor kljuke je pomemben, saj ta zaokroži celosten videz vrat in je lahko odličen detajl, ki se poveže s celostnim stilom vašega doma.

Izberite podboj vrat iz masivnega lesa

Na voljo so različne kljuke po izbiri, ki so bodisi dizajnerske bodisi bolj klasične. Izbor kljuke je pomemben, saj ta zaokroži celosten videz vrat in je lahko odličen detajl, ki se poveže s celostnim stilom vašega doma.

kljuka za notranja vrata srebrna kljuka za vrata

Izberite podboj vrat iz masivnega lesa

Pri izbiri notranjih vrat bodite pozorni, kakšen podboj želite imeti, saj je to eden od najpomembnejših elementov, ki mora biti kar najbolj trpežen. Podboj je eden od bolj izpostavljenih delov vrat, saj je pogosto na udaru tako zaradi udarcev kot tudi z vidika nosilnosti, zato je priporočljivo, da je izdelan iz masivnega lesa.

Poleg modelov vrat s podboji pa lahko izbirate tudi vrata brez podbojev, po katerih je iz dneva v dan vse več povpraševanja. Gre za linijo vrat z nevidnim podbojem, kar pomeni, da je vratno kilo popolnoma poravnano z zidom. Tovrstna linija vrat je minimalistična a hkrati moderna, različni barvni odtenki in vrste furnirja pa omogočajo neskončne možnosti prilagajanja željam naših strank.

Katera notranja vrata lahko izberete?

Nakup notranjih vrat danes nikakor ni enostavno opravilo. Pester nabor različnih modelov, ki se med seboj razlikujejo glede na uporabljene materiale, način zapiranja in odpiranja, vrsti polnila in obloge, marsikoga spravi v obup.

Zato je ključnega pomena, da pri tem pomislite na svoje lastne potrebe in želje, ter izberete med naslednjimi modeli notranjih vrat:

Odločite se za barvana ali furnirana vrata

Barvana notranja vrata

Barvana notranja vrata so na voljo v najrazličnejših odtenkih za popestritev doma ter omogočajo neomejeno kombiniranje z obstoječim pohištvom. Želena barva vrat se izbere na podlagi barvne lestvice RAL in NCS, prav tako pa so možne razne porezkave, inox vstavki, stekleni kristali, okrasne letve…

barvana notranja vrata

Furnirana notranja vrata

Furnirana vrata so na voljo v naravnih in ALPI furnirjih. Furnir je v bistvu list lesa, ki je pridobljen po postopku rezanja, luščenja ali žaganja hlodovine. Izbirate lahko med najrazličnejšimi vrstami furnirja iz evropskih, ameriških, afriških in azijskih drevesnih vrst. Različne vrste lesa naredijo različne vzorce furnirja in niti dva kosa si nista med seboj popolnoma identična.

Ena izmed prednosti furnirja je, da poudari domačnost. Lahko so oljena ali lakirana, lahko pa se furnir tudi pobarva v poljuben odtenek. Izbor furnirja je tesno povezan s stilom pohištva, najpogosteje pa se ga kombinira s talnimi oblogami (parket/vinil/keramika).

furnirana notranja vrata

ALPI furnir

Odločite se lahko tudi za sestavljen furnir z odličnimi lastnostmi. Italijansko podjetje Alpi s 100-letno tradicijo je namreč vodilni proizvajalec tovrstnega furnirja na svetu. Pri nas je na zalogi preko 30 vrst Alpi furnirjev, s pomočjo katalogov in vzorčkov pa vam lahko pokažemo tudi druge ALPI furnirje.

alpi furnir

Kako pripraviti prostor na vgradnjo?

Pred montažo je zaželeno, da je v prostoru zagotovljena ustrezna klima. Optimalno je, da je zračna vlaga med 45 % in 60 % ter temperatura prostora med 18 °C in 23 °C. Širina in višina zidne odprtine mora ustrezati dimenzijam vrat, saj je to edini način, da bodo tudi podboji pravilno vgrajeni. Stene morajo biti prepleskane, parket in ostale talne obloge pa položene in naoljene/lakirane. Občutljive predmete, za katere obstaja možnost poškodbe, je potrebno ustrezno zavarovati. Bodite dosledni in notranjih vrat ne vgrajujte v neustreznih pogojih, saj to občutno vpliva na stabilnost vratnih kril.

Zagotovite si strokovno vgradnjo

Čeprav se zdi vgradnja vrat marsikomu dokaj enostavna, pa temu še zdaleč ni tako. Gre za tehnično zahteven postopek, ki ga je najbolje prepustiti strokovno usposobljeni ekipi. S strokovno montažo vrat in podbojev se izognete mnogim nevšečnostim in morebitnim nepravilnostim. Ravno montaža je namreč tista, ki funkcionalno in tudi vizualno zelo vpliva končni videz ter konec koncev tudi življenjsko dobo notranjih vrat

Cena za notranja vrata?

Mnogi si želijo naročiti najcenejša notranja vrata, vendar previdnost pri nakupu ni odveč. Priporočamo vam, da se odločite za optimalno razmerje med ceno in kakovostjo, saj so vrata dolgoročna naložba v udobje vašega doma.

Dobro je vedeti, da se cena vrat razlikuje predvsem od vrste uporabljenih materialov, kakovosti pantov, pomemben dejavnik pa sta tudi širina vrat in njihova višina.

Iz našega prodajnega programa so cenovno najbolj ugodne Color Basic linije (linije si lahko ogledate malce višje), ki so klasična barvana lesena vrata brez posebnih dodatkov. Viden je podboj, ki je poravnan z vratnim krilom, po sami sestavi pa se ne razlikujejo od preostalih modelov. V ceni notranjih vrat so že vključena tudi skrita nasadila in magnetna ključavnica.

Cena vrat z nevidnim/skritim podbojem oz. brez podboja je odvisna od izbranega modela. Cenovno ugodnejša so barvana, nekoliko dražja furnirana notranja vrata.

Ne glede na to, za katera notranja vrata se odločite, imejte vedno v mislih dejstvo, da gre za dolgoročno investicijo. Poleg tega, da zadovoljijo vašim željam in potrebam, morajo biti tudi dovolj kakovostna, da vam bodo služila še mnogo let.

Za dodatna vprašanja nas kontaktirajte in z veseljem vam pomagamo.

 

DETA&CO

V podjetju DETA&CO se ukvarjamo z izdelavo parketa in notranjih vrat od leta 1997. S proizvodnjo na visokem tehnološkem nivoju, zagotavljamo estetsko dovršene ter visoko kakovostne izdelke, ki so prijazni tako za uporabnika kot tudi okolje.
Delovni čas
Proizvodni obrat - Ribnica

Pon – Pet: 7.00 – 14.00
Sob: odprto ob predhodni najavi

Salon - Ljubljana

Odprto ob predhodni najavi

Tel: +386 51 220 681
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.