CENOVNO DOSTOPENLamelni parket

Odlična in dostopna izbira, ki zadosti najvišjim standardom

Lamelni parket prinaša kar nekaj prednosti tako pri polaganju parketa kot z vidika ostalih lastnosti. Izstopa po svojem odličnem razmerju med ceno in kakovostjo. Znan je po cenovni ugodnosti in izraziti trpežnosti med ostalimi talnimi površinami. Sestavljen je iz več majhnih lamel skupaj ter mrežice za lažjo vgradnjo.

Katere so najbolj priljubljene vrste

Najpogosteje izbran lamelni parket je iz hrastovega, jesenovega ali bukovega lesa. Slikovita struktura lesa ter poseben način polaganja v obliki šahovnic  v mozaičnem vzorcu popestrita prostor in mu data svojevrsten pečat. Poleg palete različnih lesov lahko izbirate tudi razna sortiranja od izbranih deščic, ki nudijo bodisi bolj enakomeren izgled bodisi namerno pisan in razgiban rustikalni lamelni parket.

Katere možnosti polaganja so na voljo za lamelni parket?

Lamelni parket se lahko polaga na različne načine. Najbolj poznana je postavitev v kocke (mozaik), poznamo še postavitev angleški vez (ladijsko) in paralelni vez (vrstično). Potrebno ga je naknadno brusiti, kitati, oljiti ali lakirati. Vsi lamelni parketi so namenjeni polnemu lepljenju na podlago ter brušenju, lakiranju ali oljenju

Hitra in enostavna montaža

Montaža lamelnega parketa je manj zahtevna in je lahko opravljena v kratkem času. Lamelni parket se polaga na dobro očiščeno, ravno in primerno suho podlago. Položen lamelni parket je potrebno pustiti od nekaj do 15 dni v mirovanju, da se namesti na svoje mesto.

Lamelni parket je v osnovi surov, zato ga je potrebno po vgradnji brusiti in končno obdelati z lakom ali oljem. Z izbiro laka lahko še dodatno poudarimo strukturo lesa in poenotimo barvne odtenke. Lamelni parket je primeren za vgradnjo v stanovanjskih objektih v vseh bivalnih prostorih, dnevni prostori, kuhinje, spalnice, predsobe …

Ali je mogoče lamelni parket obnoviti?

Lamelni parket je mogoče obnoviti z brušenjem in lakiranjem oz. oljenjem površine, poškodovane posamezne deščice pa lahko parketar tudi zamenja. Lamelni parket na ta način pridobi nazaj svojo naravno lepoto. Oglejte si še ostali parket v naši ponudbi.

DETA&CO

V podjetju DETA&CO se ukvarjamo z izdelavo parketa in notranjih vrat od leta 1997. S proizvodnjo na visokem tehnološkem nivoju, zagotavljamo estetsko dovršene ter visoko kakovostne izdelke, ki so prijazni tako za uporabnika kot tudi okolje.
Delovni čas
Proizvodni obrat - Ribnica

Pon – Pet: 7.00 – 14.00
Sob: odprto ob predhodni najavi

Salon - Ljubljana

Odprto ob predhodni najavi

Tel: +386 51 220 681
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.