VZDRŽLJIVA TALNA OBLOGAVinil

Vinil je zaradi več razlogov zelo priljubljena talna obloga. Vinilna tla so namreč kot sodoben in inovativen material prva izbira za estetsko dovršenost in visoko funkcionalnost vseh tipov prostorov, tako v domačem okolju kot v poslovnih prostorih. Vinil ponuja mnogo različnih rešitev, saj lahko izbirate med široko paleto izvedb, barv in dizajnov, celo imitacij naravnih materialov.

Vinil je vodoodporen in deluje antibakterijsko

Vinilne talne obloge so vodoodporne in se lahko polagajo celo v kopalnice, pri čemer je v tem primeru potrebno izbrati ustrezno lepilo ter narediti kakovostno hidroizolacijo. Vinil deluje antibakterijsko in je tako izredno dobra izbira za alergike, saj preprečuje zadrževanje bakterij in mikrobov ter zagotavlja maksimalno bivalno udobje.

Dve visokokakovostni rešitvi za vinilne talne obloge
  • Vinil s HDF jedra in plute: vinilne talne obloge s HDF jedrom so odlična rešitev za bivalne prostore, kadar je treba izravnati rahle izbokline. Integrirana zvočna izolacija iz plute zagotavlja prijetno tiho sobno akustiko, hkrati pa poskrbi za izjemno visoko udobje. Vinilne talne obloge s HDF jedrom so robustne in enostavne za vzdrževanje, polaganje pa je enostavno zaradi sistema klik.

  • Vinil s SPC jedrom: vinilne talne obloge s SPC jedrom so idealna izbira za prostore, kjer so sobe velike, okna od tal do stropa npr. zimski vrtovi. Je vodoodporen ter dobro kljubuje tudi mehanskim udarcem.

Idealna izbira pri obnovah prostorov 

Zaradi nizke namestitvene višine je vinil idealna rešitev za obnovo, pri kateri šteje vsak milimeter. Vinilne talne obloge so namreč zelo diskretne, hkrati pa jih je mogoče hitro in enostavno položiti.

Vinil je enostaven za vzdrževanje

Vinil prinaša številne prednosti tudi z vidika vzdrževanja, saj je izredno enostaven za čiščenje. Potrebujete le vlažno krpo in nežno čistilo. Ker je vodoodporen, ni potrebno skrbeti glede tehnike ali hitrosti čiščenja. V primerjavi s številnimi drugimi talnimi oblogami nudi bistveno boljšo zvočno izolacijo, ki prekosi tudi mnoge druge talne obloge. Prav tako je idealna izbira v prostorih, kjer se nahajajo živali, saj je izjemno trpežen in odporen proti praskam. Na življenjsko dobo vinila sicer vplivajo različni dejavniki, kot so mesto vgradnje, stopnja obrabe in način vzdrževanja.

Na kaj moramo biti pozorni, ko izbiramo vinil?

Zavedati se je potrebno, da je vinil dokaj občutljiv na temperaturne razlike, torej kadar je zelo mrzlo ali kadar je izpostavljen direktnim sončnim žarkom. Vinilne plošče se lahko namreč pod vplivom toplote raztezajo, kar je še posebej izrazito pri temnem vinilu. To je potrebno upoštevati pri polaganju vinila ter poskrbeti za zadostne presledke, ki predvidevajo obseg raztezanja in krčenja ter poskrbijo, da je vaš dom vedno brezhiben.

Kateri vinil potrebujete glede na namembnost?

Glede na zgradbo lahko vinilne talne obloge razdelimo na homogene, ki so namenjene predvsem za komercialno in industrijsko rabo in heterogene, namenjene predvsem privatni uporabi. Homogene vinilne talne obloge so narejene iz enega sloja surovin in barv, zato so trdnejše in kompaktnejše. Heterogene pa so sestavljene iz več slojev različnih surovin.

Možnost polaganja tudi na obstoječa tla

Vinil vam omogoča popolno prenovo prostorov brez celovite renovacije in velikih stroškov. Vinil namreč zagotavlja celo možnost, da se ga enostavno položi tudi na že obstoječe keramične ploščice in na nekatere talne obloge brez dodatne podlage.

Vinil je dobra izbira tudi v kombinaciji s talnim gretjem

Vinilne talne obloge so bolj tanke in imajo visoko gostoto, zato so zelo primerne tudi za uporabo skupaj s talnim gretjem. Imajo zelo veliko toplotno prehodnost, ki je pri talnem gretju najbolj zaželena, kljub vsemu pa je priporočljivo, da se tla ne segrevajo čez 28 stopinj Celzija.

Ali vinil vsebuje škodljive snovi?

Vinilne plošče so izdelane iz polivinilklorida (PVC) in soli, k temu pa so dodani še polnila, stabilizatorji in mehčala (ftalati). Ftalati so snovi, ki jih potrebujejo pri proizvodnji PVC-ja, iz katerega so izdelane vinilne talne obloge. Splošno prepričanje glede ftalatatov je, da so zdravju škodljivi, vendar to področje regulirajo stroga zakonodaja in standardi Evropske unije na tem področju. V sodobnem času se uporabljajo izključno dovoljeni ftalati, ki niso škodljivi.

Vzorci vinila

Imitacija lesa:

          

Imitacija kamna:

   

Kako vinil izgleda v ambientu?

 

DETA&CO

V podjetju DETA&CO se ukvarjamo z izdelavo parketa in notranjih vrat od leta 1997. S proizvodnjo na visokem tehnološkem nivoju, zagotavljamo estetsko dovršene ter visoko kakovostne izdelke, ki so prijazni tako za uporabnika kot tudi okolje.
Delovni čas
Proizvodni obrat - Ribnica

Pon – Pet: 7.00 – 14.00
Sob: odprto ob predhodni najavi

Salon - Ljubljana

Odprto ob predhodni najavi

Tel: +386 51 220 681
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.