FUNKCIONALNA IN STILSKO DOVRŠENANotranja drsna vrata

Funkcionalna in stilsko dovršena vrata

Notranja drsna vrata so idealna kot nadomestilo notranjih vrat, ki se odpirajo na klasičen način. Omogočajo še boljšo izrabo prostora ter zagotavljajo estetski in eleganten videz prostora.

notranja drsna vrata

Zakaj se odločiti za notranja drsna vrata?

Notranja drsna vrata imajo tako kot klasična vrata funkcijo razmejevanja in ločitve prostorov med sabo, vendar je izvedba drugačna in prinaša kar nekaj prednosti. So izredno praktična rešitev za manjša stanovanja in prostore, saj se vratno krilo ne odpira v prostor. Prav tako notranja drsna vrata predstavljajo optimalno možnost začasnega zapiranja prostorov, na primer med kuhanjem, preostali čas pa je prehod med prostori omogočen, kot da vrat sploh ne bi bilo.

7 ključnih prednosti, ki jih zagotavljajo notranja drsna vrata

 • Odlična izraba prostora,
 • Prihranek odpiralne površine,
 • Možnost namestitve pohištva tik ob vratih,
 • Skoraj neslišno in gladko odpiranje ter zapiranje,
 • Velik nabor dizajnov in tipov izvedb,
 • Elegantna ločitev pomožnih prostorov,
 • Zadrževanje vonjav med prostori.

Prilagoditev vrat različnim namembnostim

Pri odločitvi za notranja drsna vrata je potrebno imeti v mislih, da imajo v primerjavi s klasičnimi vrati nekoliko slabšo zvočno izolativnost in tesnjenje, zato v določenih primerih niso optimalna izbira za spalnice, otroške sobe in kopalnice (WC). Mnogo omejitev drsnih vrat je mogoče odpraviti tudi s premišljeno izbiro materiala glede na namembnost posameznega prostora.

Katera notranja drsna vrata so vam na voljo:

 • drsna vrata ob steni;
 • drsna vrata ob steni s podbojem;
 • drsna vrata v kaseto oz. steno;
 • drsna vrata v kaseto s podbojem;
 • drsna vrata ob steni s skritim vodilom;
 • drsna vrata z retro vodili;
 • steklena drsna vrata;
 • steklena drsna vrata v kaseto s podbojem.

Kako se pritrjujejo notranja drsna vrata?

Notranja drsna vrata se pritrjujejo na različne načine, najbolj ustaljena pa je viseča izvedba, pri kateri se vodilo nahaja na zgornji strani, na spodnji strani krila pa je utor, ki preprečuje nihanje drsnih vrat.

Vodila za notranja drsna vrata

Vodila so odvisna od tega, kateri tip notranjih drsnih vrat izberete, saj se lahko prilagajajo celostnemu stilu. Vse bolj priljubljena izbira so tudi drsna vrata z nevidnim vodilom. Pri tej minimalistični različici je vodilo nevidno tako pri odprtih kot tudi zaprtih vratih.

Kateri material za notranja drsna vrata izbrati?

Notranja drsna vrata so lahko iz najrazličnejših materialov, odvisno od vaših želja in celostnega notranjega dizajna prostorov, kamor jih želite vgraditi. Na voljo so različni barvni odtenki, teksture, vzorci, kombiniranje materialov in linije drsnih notranjih vrat.

Lesena drsna vrata

Lesena drsna vrata ustvarijo topel videz in so primerna za vse tipe prostorov, saj lahko izbirate med številnimi vrstami lesa, od svetlejših do temnejših. Lesena drsna vrata sodijo v višji rang kakovosti in običajno zahtevajo tudi močnejša vodila. Sredina krila je iz materiala iverokal, ki ima odlične lastnosti. Možna je tudi izvedba lesenih drsnih vrat v kombinaciji s steklom.

Steklena drsna vrata

Steklena drsna vrata so izredno priljubljena izbira predvsem v prostorih, kjer si želite zagotoviti dovolj naravne svetlobe. Pogosto se uporabljajo tudi med prehodi večjih prostorov, na primer v velikih dnevnih prostorih, kot izhod na teraso in podobno.

Kolikšna je cena za kakovostna notranja drsna vrata?

Na ceno notranjih drsnih vrat vplivajo različni dejavniki, kot so želeni materiali, velikost vrat, načini odpiranja itd. zaradi zahtevnejše montaže je nekoliko višja cena za sistem odpiranja drsnih vrat v steno, prav tako, če želite uporabo kaljenega stekla na vratih, ki zagotavlja večjo varnost. V splošnem se cene gibljejo v razponu od približno 450 do 750 eur.

DETA&CO

V podjetju DETA&CO se ukvarjamo z izdelavo parketa in notranjih vrat od leta 1997. S proizvodnjo na visokem tehnološkem nivoju, zagotavljamo estetsko dovršene ter visoko kakovostne izdelke, ki so prijazni tako za uporabnika kot tudi okolje.
Delovni čas
Proizvodni obrat - Ribnica

Pon – Pet: 7.00 – 15.00
Sob: odprto ob predhodni najavi

Salon - Ljubljana

Pon – Pet: odprto ob predhodni najavi
Sob: odprto ob predhodni najavi

©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.