FUNKCIONALNA IN STILSKO DOVRŠENANotranja drsna vrata

Funkcionalna in stilsko dovršena pomična vrata

Notranja drsna vrata so idealna kot nadomestilo notranjih vrat, ki se odpirajo na klasičen način. Pomična vrata omogočajo še boljšo izrabo prostora ter zagotavljajo estetski in eleganten videz prostora.

notranja drsna vrata

Zakaj se odločiti za drsna vrata?

Notranja drsna vrata imajo tako kot klasična vrata funkcijo razmejevanja in ločitve prostorov med sabo, vendar je izvedba drugačna in prinaša kar nekaj prednosti. So izredno praktična rešitev za manjša stanovanja in prostore, saj se vratno krilo ne odpira v prostor. Prav tako takšna notranja vrata predstavljajo optimalno možnost začasnega zapiranja prostorov, na primer med kuhanjem, preostali čas pa je prehod med prostori omogočen, kot da vrat sploh ne bi bilo.

7 ključnih prednosti drsnih vrat

 • Odlična izraba prostora,
 • Prihranek odpiralne površine,
 • Možnost namestitve pohištva tik ob vratih,
 • Skoraj neslišno in gladko odpiranje ter zapiranje,
 • Velik nabor dizajnov in tipov izvedb,
 • Elegantna ločitev pomožnih prostorov,
 • Zadrževanje vonjav med prostori.

Prilagoditev vrat različnim namembnostim

Pri odločitvi za notranja drsna vrata je potrebno imeti v mislih, da imajo v primerjavi s klasičnimi vrati nekoliko slabšo zvočno izolativnost in tesnjenje, zato v določenih primerih niso optimalna izbira za spalnice, otroške sobe in kopalnice (WC). Mnogo omejitev drsnih vrat je mogoče odpraviti tudi s premišljeno izbiro materiala glede na namembnost posameznega prostora.

Nudimo vam naslednje tipe notranjih drsnih vrat:

 • drsna vrata ob steni;
 • drsna vrata ob steni s podbojem;
 • drsna vrata v kaseto oz. steno;
 • drsna vrata v kaseto s podbojem;
 • drsna vrata ob steni s skritim vodilom;
 • drsna vrata z retro vodili;
 • steklena drsna vrata;
 • steklena drsna vrata v kaseto s podbojem.

Kako se pritrjujejo notranja drsna vrata?

Notranja drsna vrata se pritrjujejo na različne načine, najbolj ustaljena pa je viseča izvedba, pri kateri se vodilo nahaja na zgornji strani, na spodnji strani krila pa je utor, ki preprečuje nihanje drsnih vrat.

Vodila za pomična vrata

Vodila so odvisna od tega, kateri tip pomičnih drsnih vrat izberete, saj se lahko prilagajajo celostnemu stilu. Vse bolj priljubljena izbira so tudi pomična drsna vrata z nevidnim vodilom. Pri tej minimalistični različici je vodilo nevidno tako pri odprtih kot tudi zaprtih vratih.

Kateri material izbrati?

Notranja drsna vrata so lahko iz najrazličnejših materialov, odvisno od vaših želja in celostnega notranjega dizajna prostorov, kamor jih želite vgraditi. Na voljo so različni barvni odtenki, teksture, vzorci, kombiniranje materialov in linije drsnih notranjih vrat.

Lesena drsna vrata

Lesena drsna vrata ustvarijo topel videz in so primerna za vse tipe prostorov, saj lahko izbirate med številnimi vrstami lesa, od svetlejših do temnejših. Lesena drsna vrata sodijo v višji rang kakovosti in običajno zahtevajo tudi močnejša vodila. Sredina krila je iz materiala iverokal, ki ima odlične lastnosti. Možna je tudi izvedba lesenih drsnih vrat v kombinaciji s steklom.

Steklena drsna vrata

Steklena drsna vrata so izredno priljubljena izbira predvsem v prostorih, kjer si želite zagotoviti dovolj naravne svetlobe. Pogosto se uporabljajo tudi med prehodi večjih prostorov, na primer v velikih dnevnih prostorih, kot izhod na teraso in podobno.

Kakšna je cena za drsna vrata?

Cena za drsna vrata je odvisna od različnih dejavnikov, kot so želeni materiali, velikost vrat, načini odpiranja itd. zaradi zahtevnejše montaže je nekoliko višja cena za sistem odpiranja drsnih vrat v steno, prav tako, če želite uporabo kaljenega stekla na vratih, ki zagotavlja večjo varnost. V splošnem je cena za notranja drsna vrata nekje od 450 do 750 eur.

<< Nazaj na notranja vrata.

DETA&CO

V podjetju DETA&CO se ukvarjamo z izdelavo parketa in notranjih vrat od leta 1997. S proizvodnjo na visokem tehnološkem nivoju, zagotavljamo estetsko dovršene ter visoko kakovostne izdelke, ki so prijazni tako za uporabnika kot tudi okolje.
Delovni čas
Proizvodni obrat - Ribnica

Pon – Pet: 7.00 – 14.00
Sob: odprto ob predhodni najavi

Salon - Ljubljana

Odprto ob predhodni najavi

Tel: +386 51 220 681
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.