TRDEN IN BREZČASENIndustrijski - kant parket

Odlična trdota in brezčasen videz

Industrijski ali kant parket, ki se lahko imenuje tudi tehno parket, izstopa po svojih izjemnih lastnostih trdote in odlične odpornosti proti obrabi. Industrijski parket se zato pogosto uporablja za površine, kjer so obremenitve tal velike (pisarne, šole, restavracije, hoteli, trgovine).

Izjemne lastnosti po zelo dostopni ceni

Industrijski parket oziroma kant parket se je v zadnjih letih zaradi svojih odstopajočih lastnosti ter privlačne cene zelo povzpel po lestvici najbolj prodajanih lesenih podov. Že po videzu izstopa, saj je dekorativen in zelo moderen, zaradi svoje edinstvene oblike pa zelo zaželen. Mnogi se zanj odločajo tudi v stanovanjskih objektih.

Izbirate lahko med dvema različicama

Industrijski parket je možno dobiti v dveh različicah, in sicer na podlagi brezove vezane plošče ali brez nje. Izbira vezane plošče je zaradi specifičnih lastnosti primerna tudi za talno ogrevana tla, poskrbeti pa je potrebno, da je zadostne debeline v izogib deformaciji parketa in toplotnim izgubam. Gre za eno najbolj vzdržljivih vrst parketa, ki ga je možno tudi obnoviti.

Katere barve izbrati?

Industrijski parket se postavlja na poseben način, in sicer v ravni liniji, zato je preplet barv bolj privlačen in opazen kot pri drugih načinih polaganja. Izbirate lahko med številnimi barvami, ki se podajo dizajnu vašega doma, ter na ta način dosežete unikaten videz, ki naredi odličen vtis.

Industrijski parket je izjemno vzdržljiv

Industrijski parket ali kant parket velja za eno najbolj vzdržljivih vrst parketa, saj je zelo masiven. Njegov ključni adut je zagotovo trpežnost, saj ga praktično ni mogoče izrabiti ali poškodovati, zato je primeren tudi za uporabo v bolj izpostavljenih okoljih, kot so delavnice, tovarne, zelo frekventne površine, nakupovalni centri in podobno. Po drugi strani postaja industrijski parket vse bolj priljubljen tudi v moderno opremljenih stanovanjskih prostorih.

Mogoča tudi kombinacija s talnim ogrevanjem

Industrijski parket se lahko kombinira s talnim ogrevanjem, vendar je potrebno zadovoljiti določenim zahtevam. Industrijski parket mora biti zaradi nižjih toplotnih izgub in deformacij ustrezne debeline. Še bolj optimalna možnost je izbira kant parketa na vezani plošči, saj je ta še bolj odporen na temperaturne in klimatske spremembe.

Na kaj je potrebno biti pozoren pri polaganju in vzdrževanju

Industrijski parket sestavljajo masivne lesene lamele različnih širin, ki so med sabo povezane s trakom za enostavno, hitro in čisto polaganje. Kljub vsemu je najbolje, da zaupate strokovni ekipi, ki delo opravi hitro in brezhibno. Oglejte si še ostale vrste parketa.

DETA&CO

V podjetju DETA&CO se ukvarjamo z izdelavo parketa in notranjih vrat od leta 1997. S proizvodnjo na visokem tehnološkem nivoju, zagotavljamo estetsko dovršene ter visoko kakovostne izdelke, ki so prijazni tako za uporabnika kot tudi okolje.
Delovni čas
Proizvodni obrat - Ribnica

Pon – Pet: 7.00 – 14.00
Sob: odprto ob predhodni najavi

Salon - Ljubljana

Odprto ob predhodni najavi

Tel: +386 51 220 681
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.