VZDRŽLJIVA TALNA PODLOGAŠportni pod

Vzdržljiva in estetska podlaga športnih površin

Leseni športni pod ali športni parket je posebna oblika parketa, ki mora zadostiti kar nekaj tehničnim in varnostnim standardom. Sistemi lesenih športnih podov se med seboj razlikujejo po različni sestavi podkonstrukcije, na zgornjem sloju pa so lahko uporabljene različne vrste lesa. Najpogostejša izbira je jesen, ki ga odlikujeta trdnost in velika absorpcija sile, poleg tega pa nudi tudi dober odboj žoge.

Izpolnjevanje evropskega standarda

Športni pod mora biti za javno uporabo skladen z zahtevami evropskega standarda EN 14904 (2006), ki določa tehnične in varnostne lastnosti športnih podov. S tega vidika je toliko bolj pomembno, da izberete zaupanja vrednega ponudnika športnega poda. V podjetju DETA&CO d.o.o. se že več kot 20 let ukvarjamo z lesenimi talnimi oblogami v Sloveniji in tujini.

Prilagoditev športom in različnim namembnostim

V naši ponudbi je na voljo več vrst lesenih športnih podov, ki so prilagojeni uporabnikom in športom, s katerimi se ukvarjajo. Na voljo so vam večnamenskih športni leseni podi za šolske telovadnice ali pa parketi, ki ustrezajo najvišjim standardom za mednarodna tekmovanja in se uporabljajo tudi za evropska in svetovna košarkarska ter rokometna prvenstva.

Športni podi, prilagojeni različnim zahtevam glede zmogljivosti

Športni pod mora glede na svojo namembnost zadostiti različnim zahtevam in mora imeti sledeče lastnosti:

  • navpični odboj in odboj žoge pod kotom morata biti primerna za šport, ki se bo igral na športnem podu;
  • površina mora biti ravna in enakomerna ter ne sme vplivati na igro;
  • stopnja trenja (koeficient drsnosti) med športnim copatom in površino mora biti dovolj velika, da preprečuje zdrs, vendar hkrati ne sme omejevati gibanja;
  • vertikalna deformacija površine športnega poda, absorpcija udarcev in povratna energija športniku ter žogi vplivajo na nevarnost za poškodbe, stopnjo utrujenosti in osnovne športne lastnosti poda.

Izberite športni pod najvišje kakovosti

Pomembno je, da je športni pod visoke kakovosti, saj na ta način kljub začetni investiciji dolgoročno prihranite in na igrišču dlje časa zagotavljate optimalne pogoje. Športni pod mora biti izbran tako, da je odporen na obrabo in ima dolgo življenjsko dobo. Oglejte si še ostali parket v naši ponudbi.

DETA&CO

V podjetju DETA&CO se ukvarjamo z izdelavo parketa in notranjih vrat od leta 1997. S proizvodnjo na visokem tehnološkem nivoju, zagotavljamo estetsko dovršene ter visoko kakovostne izdelke, ki so prijazni tako za uporabnika kot tudi okolje.
Delovni čas
Proizvodni obrat - Ribnica

Pon – Pet: 7.00 – 14.00
Sob: odprto ob predhodni najavi

Salon - Ljubljana

Odprto ob predhodni najavi

Tel: +386 51 220 681
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.