PRAVA IZBIRAParket

PARKET

Parket je že stoletja prva izbira

Parket je že stoletja ena najbolj priljubljenih talnih oblog, in sicer zaradi svojih odličnih lastnosti, topline ter naravnega materiala, ki pusti poseben pečat. Parket navduši s svojo edinstveno lepoto, dovršeno estetiko ter dolgo življenjsko dobo, saj tudi sto let in več kljubuje zobu časa ter s starostjo pogosto celo pridobi na atraktivnosti.

Izberite parket iz najrazličnejših vrst lesa

Parketi so pri nas na voljo iz različnih drevesnih vrst, od klasičnih do različnih tropskih vrst. Najbolje je, da se z našimi strokovnjaki posvetujete, kaj si želite in kaj pričakujete od parketa, saj vam bodo tako najlažje pomagali izbrati optimalno vrsto lesa za vaš objekt. Na voljo so tudi ralični tipi parketa, in sicer:

Kateri parket je prava izbira?

Na to, kateri paket je najbolje izbrati, vpliva kar nekaj dejavnikov, o katerih morate pred odločitvijo premisliti, saj je polaganje parketa dolgoročna naložba. Deloma na odločitev vplivajo videz in barva, ki si ju želite, prav tako pa je tudi pomembno, če želite parket kombinirati na primer s talnim ogrevanjem, pri katerem se zaradi njegovih lastnosti masivni les odsvetuje. V primeru talnega gretja se je namreč najbolje odločiti za gotovi parket, ki je običajno sestavljen iz dveh ali treh delov, da so zagotovljene optimalne lastnosti.

Naročite parket po meri

Pri nas lahko so vam na voljo parketi različnih širin, kakovostnih razredov ter barvnih odtenkov. Z veseljem se prilagodimo vašim željam ter vam omogočimo tudi različne variacije, na primer želeno širino parketa, izbran kakovostni razred, barvne odtenke, oljenje in še mnogo več. Izbirate lahko med več kot 35 barvnimi odtenki ali pa naročite njegovo izdelavo po meri.

Odločitev za oljen ali lakiran parket?

Obe različici parketa imata svoje prednosti in značilnosti, zato je potrebno presoditi, česa si želite in kaj vam najbolj ustreza. Olje iz lesenih tal vedno izvabilo toplejši odtenek barve in parket je tudi prijetnejši na dotik, potrebno pa se je zavedati, da oljena lesena tla z vidika čiščenja zahtevajo nekaj več pozornosti.

Lakiran parket velja za klasiko in za razliko od oljenega parketa je z njim bistveno manj dela. Uporabijo se lahko različni tipi lakov za parket, ki imajo različne značilnosti, odvisno od tega, kaj potrebujete in pričakujete. Lak ustvarja nekoliko hladnejši videz, po drugi strani pa je zaščitni sloj iz laka manj občutljiv kot vrhnji sloj pri oljenem parketu, zato je lakiran parket enostavnejši za čiščenje.

Parket na zalogi

Smo eden redkih proizvajalcev klasičnega parketa v Sloveniji. Na zalogi imamo vedno okoli 20.000 m2 parketa ter vam zagotovimo hitro odzivnost in maksimalno strokovnost.

Kateri so možni načini polaganja?

Parket se lahko kakovostno položi samo tedaj, ko je predhodno zagotovljena ustrezno urejena podlaga, ki mora biti čista, trdna, ravna in suha. Parket je narejen iz naravnega lesa, ki ima drugačne lastnosti, ki se spreminjajo tudi glede na klimatske razmere. Optimalne klimatske razmere morajo biti zato med polaganjem take, da parket lahko ostane stabilen. Priporočljiva temperatura prostora v času polaganja je med 16 in 20 stopinj Celzija, relativna zračna vlažnost pa med 45 in 65 odstotkov.

parket polaganje parketa parket tip 2

Ali poleg parketa nudite tudi polaganje parketa?

Strokovno polaganje različnih vrst parketa vam zagotavljajo izkušeni parketarji, ki poskrbijo za maksimalno kakovostno izvedbo in brezhibno estetiko.

polaganje parketa 

DETA&CO

V podjetju DETA&CO se ukvarjamo z izdelavo parketa in notranjih vrat od leta 1997. S proizvodnjo na visokem tehnološkem nivoju, zagotavljamo estetsko dovršene ter visoko kakovostne izdelke, ki so prijazni tako za uporabnika kot tudi okolje.
Delovni čas
Proizvodni obrat - Ribnica

Pon – Pet: 7.00 – 15.00
Sob: odprto ob predhodni najavi

Salon - Ljubljana

Pon – Pet: odprto ob predhodni najavi
Sob: odprto ob predhodni najavi

©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.