Gotovi parketRoyal line - DETA&CO

SKU: N/A

0,00

Royal line je linija gotovega dvoslojnega parketa z izgledom, imenovanim »francoska ribja kost«. Narejen je iz brezove vezane plošče ter pokrivnega masivnega lesa. Primeren je za polaganje na talno ogrevana tla.

Počisti

Povpraševanje o izdelku

 • Opis
 • Dodatne informacije
 • Tehnične informacije
 • Vzdrževanje
 • Zaključne letve

Opis

Royal line je linija gotovega dvoslojnega parketa z izgledom, imenovanim »francoska ribja kost«. Narejenje iz brezove vezane plošče ter pokrivnega masivnega lesa. Primeren je za polaganje na talno ogrevana tla.

Dodatne informacije

Model

Hrast oljeno Sapporo, Hrast oljeno Akita, Hrast oljeno Dallas, Hrast oljeno Celovec, Hrast oljeno Pariz, Hrast oljeno München

Tehnične informacije

vsebina tehničnih specifikacij

Vzdrževanje

Vzdrževanje

Navodila za uporabo in vzdrževanje

Navodila za vzdrževanje parketa, ladijskega poda in drugih lesenih talnih oblog vključujejo postopke uporabnika za zaščito parketa in končnega premaza pred poškodbami ter vzdrževanje ustreznih klimatskih razmer v prostoru.

 

Po polaganju:

Lepilo se posuši v 24-ih urah, ko v prostor že lahko vstopite, vendar ga uporabljajte previdno, ker lepilo v 24-ih urah še ne pridobi končne trdnosti.

Če je bil gotovi parket že položen in se je le lakiral ali oljil, je običajno pohoden v 24-ih urah po opravljenem delu (oljenju oz. lakiranju). Olje z voskom se nato še dalj časa suši in pridobi končno trdnost po 14-ih dneh, lak pa 21 dneh. Zato parket v tem obdobju uporabljajte s povečano pazljivostjo in ga z ničemer ne prekrivajte.

Pohištvo lahko namestite v prostor, ko olje/lak doseže končno trdnost (po 14 oz. 21 dneh), prav tako velja za preproge. Nikakor pa ga ne smete vleči po lesenih tleh. Previdno ga dvignite in namestite na željeno mesto v prostoru.

 

Ukrepi za zaščito lesene talne obloge pred poškodbami:

Pred prostorom v katerem je parket, priporočamo uporabo dobrega predpražnika, ki prepreči vnos vode in peska v prostor.

V prostorih, kjer hodimo z umazanimi in mokrimi čevlji, priporočamo uporabo primernih preprog. Preproge je potrebno občasno umakniti ali pa se sprijazniti z dejstvom, da bo čez čas parket pod preprogo svetlejši od preostalega. Pod vplivom ultravijoličnih žarkov namreč les spremeni barvo.

Na spodnjo stran nog stolov, miz in predmetov, ki jih premikamo je priporočljivo nalepiti zaščitni filc ali klobučevinaste ščitnike.

Pri stolih na tekalnih kolescih uporabljajte posebna mehka kolesca iz gume, priporočamo pa tudi uporabo ustreznih podloge za stole.

Visoke pete na čevljih običajno poškodujejo parket (vdolbinice na parketu), zato uporabo čevljev z visokimi petami v prostorih s parketom odsvetujemo.

Lesena tla, parketi in ladijski podi ne smejo biti trajno izpostavljeni visoki vlagi in vodi, ker to škoduje lesu. Pod lončke sobnih rastlin nujno namestite podloge, ki ne prepuščajo vlage saj lahko sicer vlaga trajno poškoduje parket.

 

Vzdrževanje ustreznih klimatskih razmer:

Priporočamo vzdrževanje primernih klimatskih pogojev, tj. temperatura okoli 18-22°C in relativna zračna vlaga med 45% in 60%.

Da preprečimo izsušitev prostora in parketa, priporočamo uporabo vlažilcev zraka, še posebej v obdobju kurilne sezone; od pričetka do konca. Če vlažnost zraka pade pod normalno vrednost, se parket lahko razsuši in takrat se pojavijo neenakomerne reže, ki po povrnitvi normalnih klimatskih pogojev lahko izginejo. Majhnim režam med parketnimi deščicami se ne moremo nikoli povsem izogniti, kljub upoštevanju vseh navodil. Kajti les je naraven, higroskopičen material, ki ga nikoli ne moremo povsem obvladati in prav zato ga imamo radi.

Kar je dobro za ljudi, je dobro tudi za parket. Torej, če boste poskrbeli za dobro in zdravo klimo za ljudi, tudi s parketom ne bo nobenih težav in se bo pri vas ‘’počutil dobro’’… tako kot vi sami.

 

Čiščenje in nega parketa:

Če je bil položen gotovi, tovarniško oljen ali lakiran parket, ga čistite v skladu z navodili proizvajalca parketa.

Sveže oljen ali lakiran parket je običajno pohoden po 24-ih urah. Naslednjih 14 dni ne priporočamo čiščenja z vodo in ostalimi čistili. V tem času priporočamo povečano pazljivost.

Parket se običajno redno čisti z mehkim omelom, sesalnikom za prah, z mehko krtačo ali se obrišejo s krpo maslenko.

Občasno, ko je parket oz. druge lesene talne obloge potrebno očistiti z vodo, je v vodo obvezno potrebno dodati ustrezno čistilo za oljen oz. lakiran parket in nato parket očistiti z mehko in dobro ožeto krpo. Z ustreznim čistilom negujete in podaljšujete življenjsko dobo zaščitnega premaza na talnih oblogah.

Nikoli parketa ne čistite s parnimi čistilci, saj lahko resno poškodujejo parket.

Nikoli ne uporabljajte nobenih agresivnih čistil, premokrih krp ali grobih krtač.

Obnovite zaščitni sloj olja pri oljenih parketih še preden se ta povsem izrabi, saj je kasneje težko povrniti prvoten izgled. Pogostost čiščenja in ponovnega oljenja je odvisna od obremenitve prostora in parketa.

Obrabljen lakiran parket oz. ladijski pod lahko ponovno osvežite z nanosom zaščitnega negovalnega premaza za lakiran parket. Pogostost čiščenja in uporaba zaščitnih premazov pri lakiranih parketih je prav tako odvisna od obremenitve prostora.

       

Zaključne letve

več o zaključnih letvah

  DETA&CO

  V podjetju DETA&CO se ukvarjamo z izdelavo parketa in notranjih vrat od leta 1997. S proizvodnjo na visokem tehnološkem nivoju, zagotavljamo estetsko dovršene ter visoko kakovostne izdelke, ki so prijazni tako za uporabnika kot tudi okolje.
  Delovni čas
  Proizvodni obrat - Ribnica

  Pon – Pet: 7.00 – 14.00
  Sob: odprto ob predhodni najavi

  Salon - Ljubljana

  Odprto ob predhodni najavi

  Tel: +386 51 220 681
  ©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.