StoritveMontaža notranjih vrat - DETA&CO

Notranja vrata in njihova montaža

Pri izbiri notranjih vrat imejte v mislih 3 pogoje, ki jim morajo ustrezati – biti morajo funkcionalna, vam vizualno privlačna ter predvsem kakovostna, da vam bodo dolgotrajno služila. Vgradnja kvalitetnih notranjih vrat je priporočljiva tudi zaradi reduciranja hrupa in raznolikih vonjav iz drugih prostorov ter za ohranjanje toplote ali mraza.

Zelo priporočljivo je, da vgradnjo notranjih vrat prepustite strokovnjakom, ki so za to usposobljeni in bodo poskrbeli za hitro, profesionalno ter pravilno montažo notranjih vrat. V nadaljevanju predstavljamo dejstva, k jih morate vedeti o notranjih vratih ter montaži notranjih vrat.

Vrste notranjih vrat

Izbirate lahko med široko paleto ponudbe notranjih vrat za vsak okus in stil ter moderen ali bolj klasičen design vašega doma. Naša prednost je, da so naša notranja vrata dimenzijsko prilagojena in tako izdelana po naročilu, kar pomeni, da si lahko izberete katera koli notranja vrata iz naše ponudbe.

Notranja vrata se med seboj ne razlikujejo zgolj po obliki in barvi, temveč tudi po vrsti podboja, načinu odpiranja, nasadilih in prvotni oblogi, lahko so barvana ali furnirana. Poleg klasičnih notranjih vrat lahko izbirate tudi med steklenimi notranjimi vrati ter drsnimi notranjimi vrati. Steklena so dobra izbira, če hiši oz. objektu primanjkuje svetlobe, drsna vrata pa predstavljajo ugodno in zelo funkcionalno rešitev, saj zavzemajo minimalno količino prostora.

Montaža notranjih vrat

Kot že omenjeno, je vgradnjo notranjih vrat zaželeno prepustiti izkušenim monterjem, ki so strokovno podkovani in natančno vedo vse potrebne detajle za pravilno montažo notranjih vrat. Če montažo notranjih vrat opravljate sami in zato nimate ustreznega predznanja, se pogosto zgodi, da končni videz ni takšen, kot ste si ga zamislili, nepravilna montaža pa vpliva tudi na življenjsko dobo vrat.

Prednost montaže notranjih vrat, ki vam jih vgradi naša strokovno usposobljena ekipa, je ta, da vam velja garancija zanje, a le v primeru, če vam vrata montiramo mi. Če se odločite za notranja vrata z montažo, vam zagotavljamo popoln izgled in funkcionalnost vaših notranjih vrat.

Priprava zidne odprtine pred montažo notranjih vrat

Pred vgradnjo notranjih vrat je potrebno ustrezno pripraviti tudi zidno odprtino, kamor bodo ta vgrajena, pri tem je potrebno upoštevati nekaj smernic. Najbolj pomembno je, kako je zidna odprtina pripravljena, kako je nanešen omet, stene naj bodo prepleskane. Poleg tega je potrebno pred montažo notranjih vrat preveriti tudi ravnost tal.

Dimenzije odprtin pravzaprav sploh niso pomembne, saj so vsa notranja vrata narejena po meri, a je zaradi samega izgleda zaželeno, da so vrata vsaj po višini istih dimenzij. Poleg tega je pred montažo notranjih vrat za dobro stabilnost vratnih kril zaželeno še, da v prostoru njihove vgradnje poskrbite za ustrezno vlago in temperaturo ter zaščitite predmete, ki se ob vgradnji lahko poškodujejo.

Vgradnja podboja notranjih vrat

Podboji notranjih vrat so pri nas že predhodno sestavljeni, zato posledično sama montaža podboja notranjih vrat in vrat samih poteka hitreje. Če se odločite za montažo notranjih vrat ter tudi podboja, vam naši monterji zagotovijo ustrezno pozicijo podboja, ki nudi polno funkcionalnost odpiranja. Kvaliteten podboj iz masivnega lesa vam zagotavlja izjemno vzdržljivost in zvočno izolacijo, zato bodite pozorni pri njegovi izbiri. Podboj notranjih vrat je namreč zelo izpostavljen in pogosto na udaru zaradi različnih udarcev in nosilnosti.

V podjetju imamo 3 tipe podbojev, to so:

  • klasičen podboj,
  • ožji oz. minimalističen podboj in
  • skriti podboj.

Po montaži podboja notranjih vrat se dimenzije prehoda zožijo/zmanjšajo za 9 – 11 cm, odvisno od tipa podboja. Prednost vgradnje podboja notranjih vrat je ta, da je s samim podbojem neposredno povezan tudi izgled vrat, estetsko je tako izgled še privlačnejši.

Namestitev vratnega krila in zaključna dela

Vsak zgoraj omenjeni tip podboja lahko kombinirate tudi z različnimi modeli vratnih kril, ki jih najdete med linijami vrat. Ko je podboj notranjih vrat trdno pričvrsten oz. fiksiran, je na vrsti nameščanje vratnega krila. Naši monterji najprej preverijo ustreznost nameščenega in preizkusijo, ali vse deluje tako, kot je treba: ali fuge ustrezajo, ali se vrata ustrezno zapirajo in odpirajo itd.

Zaključna dela se pri klasičnem tipu podboja na tem mestu zaključijo. Pri vgradnji minimalističnega in skritega podboja pa pridejo na vrsto slikopleskarska dela. Predel vgradnje med notranjim podbojem in zidom se natančno pokita, zabriše nastale razpoke, luknje in madeže ter namesti mrežico med prehodom podboja in zidom, naredi se ustrezen zaključek oz. prehod. Pokitane predele je potrebno po kitanju ponovno prepleskati, da se pridobi enak odtenek kot ga nosi stena.

Cene vrat

Večina nas vedno želi poseči po najnižjih cenah vsakega izdelka, a se to skoraj nikoli ne izplača, ob nakupu najcenejših notranjih vrat pa zagotovo ne, saj vrat ne kupujemo vsak dan, temveč stremimo k temu, da so naša dolgoročna naložba. Naj vam cena pri izboru vrat, zunanjih ali notranjih, tako ne predstavlja najpomembnejšega faktorja. Zlata sredina je ta, da ste pri nakupu pozorni, se ne zaletavate in pretehtate več izbir, dobra izbira je ob upoštevanju optimalnega razmerja med kakovostjo in ceno vrat.

Obenem je ob nakupu notranjih vrat priporočljivo njihovo montažo prepustiti strokovnjakom. Najnižja cena montaže notranjih vrat je za klasična notranja vrata, barvana in brez posebnih dodatkov, kjer je podboj viden. Cena montaže za notranja vrata s skritim oz. nevidnim podbojem je odvisna od modela notranjih vrat. V kolikor so notranja vrata višja ali širša od standardnih dimenzij, je cena montaže nekoliko višja.

DETA&CO

V podjetju DETA&CO se ukvarjamo z izdelavo parketa in notranjih vrat od leta 1997. S proizvodnjo na visokem tehnološkem nivoju, zagotavljamo estetsko dovršene ter visoko kakovostne izdelke, ki so prijazni tako za uporabnika kot tudi okolje.
Delovni čas
Proizvodni obrat - Ribnica

Pon – Pet: 7.00 – 14.00
Sob: odprto ob predhodni najavi

Salon - Ljubljana

Odprto ob predhodni najavi

Tel: +386 51 220 681
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.