NasvetiNOTRANJA VRATA – koristni nasveti

IMATE VPRAŠANJE v zvezi z notranjimi vrati?Pogosta vprašanja

Kakšna notranja vrata je možno dobiti pri vas?

Vsi tipi in modeli notranjih vrat so dimenzijsko prilagojeni in izdelani izključno po naročilu. Zato ni strahu, da se vrata nebi prilagajala vašemu stanovanju oz. prostoru. V ponudbi imamo preko 150 različnih modelov notranjih vrat, ki se med seboj razlikujejo po vrsti podbojanasadilihnačinu odpiranjaprimarni oblogi (furnirana ali barvana) … Izdelujemo tudi drsna in steklena vrata.

Iz kakšnih materialov so notranja vrata?

Sestava notranjih vrat:

  • Polnilo krila: IVEROKAL | IVERKA
  • Masiven okvir krila: PANELNA PLOŠČA + HDF
  • Osnova podboja: PANELNA PLOŠČA + HDF
  • Primarna (vidna) obloga: FURNIR | BARVA
  • Skrita nasadila Simonswerk TECTUS
  • Magnetna ključavnica
Vzdrževanje in čiščenje vrat?

Če si želite, da bojo vaša notranja ohranila svojo prvotno funkcionalnost in videz, zahtevajo redno vzdrževanje in čiščenje. Pozornost je potrebno posvetiti predvsem temu iz kakšnega materiala so vrata izdelana. Za čiščenje pa vsekakor nikoli ne uporabljamo agresivnih sredstev, ki bi poškodovala površine vrat.

Furnirana vrata: Najprimernejši način čiščenja so vlažne mehke krpe. Po zaključenem čiščenju jih obrišemo do suhega.

Steklena vrata: Pri čiščenju steklenih površin uporabljamo običajna čistila za steklo brez vsebnosti salmiaka, po uporabi čistil pa jih očistimo še z vodo in obrišemo s suho krpo.

Drsna vrata: Pri drsnih vratih moramo biti poleg rednega čiščenja zunanjosti pozorni tudi na nabiranje umazanije in prašnih delcev znotraj vodil. Površine po katerih drsijo vrata (kanali) čistimo s krpo in toplo vodo. Po zaključenem čiščenju pa površino posušimo z mehko suho krpo.

Za čiščenje vidnega okovja in kljuk uporabljamo pH-nevtralna čistilna sredstva, ali pa vodo z dodatkom blagega sredstva za pomivanje posode. Pod redno vzdrževanje pa vključujemo tudi skrb za tečaje vrat, ki jih redno mažemo z ustreznim mazivom.

Ali lahko dobim vrata po svojem okusu, ki niso v sklopu kataloga?

V našem podjetju vam s strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami z veseljem pomagamo pri uresničitvi vseh vaših želja s področja notranjih vrat. Poleg možnih modelov vrat, vam lahko ustvarimo dizajn po lastnih željah, torej si vrata lahko oblikujete tudi sami.

Kakšni so okvirni dobavni roki vrat?

Dobavni roki se dorečejo pri sestavi ponudbe, okvirno pa gibljejo med 3-4 tedni. Vsekakor pa se izpopolnjujemo iz dneva v dan in se trudimo za čim hitrejšo dobavo in montažo vrat.

Zakaj so vrata višjega cenovnega razreda?

Naj poudarimo da je cena vrat je odvisna od samih materialov, izvedbe in želje stranke. Informativno ceno stranka prejme že na podlagi same ponudbe. Če si želite notranja vrata standardnih dimenzij in klasične izvedbe in materialov je cena zagotovo primerljiva konkurenčnim ponudnikom kvalitetnih notranjih vrat. Ne smemo zanemariti dejstva da gre za vrata, vrata višjega kakovostnega ranga v primerjavi z industrijskimi vrati, ki so narejena iz slabših materialov. Če tudi sami dajete poudarek na kvaliteti izdelkov, ki zagotavljajo boljšo kvaliteto bivanja in povečano vrednost vašega doma boste zagotovo izbrali naša vrata, če ste za to pripravljeni odšteti tudi malo več.  V prvi vrsti si želimo, da bi bili naši kupci dolgoročno zadovoljna s kvaliteto vrat.

Kakšno kljuko lahko izberem za svoja vrata?

Kljuka je predmet katerega poleg vrat med prvimi opazimo v interier-ju. Kljuke veljajo za tisti element, ki dopolnijo obliko in stil vrat.  Glede na stil in dizajn vrat lahko izbirate med različnimi kljukami Vovko, Hoppe in Topai. Katalog kljuk omenjenih proizvajalcev so dostopni na naši spletni strani, kjer si jih lahko ogledate že pred samim nakupom vrat.

Ali je potrebno predhodno pripraviti zidarske odprtine na standardne dimenzije?

Velikost odprtin ni pomembna za sam nakup vrat, saj se popolnoma prilagodimo prostorski razpoložljivosti, višinam in širinam ter samim željam strank.

Ali je pri drsnih vratih možno zaklepanje?

Ne glede na vrsto izbire drsnih vrat je možnost vgradnje zaključnega pokončnika, ki omogoča zaklepanje, v kolikor želite onemogočiti dostop v posamezen prostor. Pri izbiri drsnih vrat je potrebno že predhodno razmisliti o tej opciji ali pa vam naknadno naši izkušeni monterji poskrbijo za montažo ključavnice.

Naj kaj moram biti pozoren pri drsnih vratih ob steni?

Če nam sam prostor ali zidne odprtine ne omogočajo vgradnje drsnih vrat v steno imamo možnost vgradnje drsnih vrat ob steni. Pri tovrstnih vratih moramo biti pozorni, da ne prekrivamo stikal, vtičnic, ipd., torej planirati širino odpiranja in prekrivanja. Zagotoviti moramo dovolj prostora v širino za celostno odpiranje vrat.

Na kaj moram biti pozoren pri vgradnji drsnih vrat z odpiranjem v steno?

Če izbirate sistem drsnih vrat z odpiranjem v pregradno steno, morate to predvideti že v fazi montaže sten v katere se bodo vgradila vrata. Takšna montaža je idealna za prostor, kjer si želite čistih linij saj se krilo z odpiranjem vrat popolnoma skrije, okovje vrat in vodila pa so prav tako lahko nevidna.

notranja vrata pogosta vprašanja

DETA&CO

V podjetju DETA&CO se ukvarjamo z izdelavo parketa in notranjih vrat od leta 1997. S proizvodnjo na visokem tehnološkem nivoju, zagotavljamo estetsko dovršene ter visoko kakovostne izdelke, ki so prijazni tako za uporabnika kot tudi okolje.
Delovni čas
Proizvodni obrat - Ribnica

Pon – Pet: 7.00 – 14.00
Sob: odprto ob predhodni najavi

Salon - Ljubljana

Odprto ob predhodni najavi

Tel: +386 51 220 681
©2020 Deta&co. d.o.o. vse pravice pridržane.